sobota, 28 lutego 2009

Kurczak pod serowo - musztardową kołderką

To danie, które się robi samo, podczas gdy Ty możesz robić coś innego. Wyszło absolutnie fantastycznie. Przepis zapożyczony od Atiny.

 



Składniki:

4 piersi z kurczaka
3-4 łyżki majonezu 
4-5 łyżek musztardy Dijon (dałam sarepską i to był strzał w 10)
garść startego żółtego sera
przyprawy (np. papryka ostra, papryka słodka, czosnek granulowany, sól, pieprz ziołowy)

 

Kurczaka lekko rozbić, przekroić filety na połówki i zamarynować w pikantnych przyprawach (np. papryka ostra, papryka słodka, czosnek granulowany, sól, pieprz ziołowy).

Ułożyć na blasze wyłożonej folią do pieczenia. Majonez, musztardę, ser - wymieszać i nałożyć grubą warstwę na filety.

Piec w temperaturze 200°C, aż nabiorą złotobrązowego koloru.

Smacznego:-)

Brak komentarzy: