To jeden z pomysłów na pozostałe po innym wypieku białka! Nigdy ich nie wyrzucam, tylko trzymam w słoiku w lodówce. Oczywiście najwyżej kilka dni. A ponieważ na te właśnie przyszła pora, proponuję kokosanki, mimo iż kokos nie jest moim ulubionym składnikiem... Przepis pochodzi z blogu Majanowe pieczenie. Wyszły mięciutki i wspaniale wilgotne.
Składniki:- 4 białka
- 1 szklanka cukru
- 300g wiórków kokosowych
- kilka kropel aromatu cytrynowego
Wykonanie:
Białka ubić na sztywną pianę. Cały czas ubijając dodać cukier. Następnie wsypać wiórki kokosowe i wymieszać. Można dodać kilka kropel aromatu.Ja dałam kilka kropel wyciśniętej cytryny.
Formować ciasteczka i kłaść je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Piec około 20 minut w temperaturze 160 stopni.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz