sobota, 6 grudnia 2008
Suflet z jajek i parmezanu
Ach. Zaległy przepis. Tego dnia wróciłam późno z pracy, głodna, bez obiadu a w lodówce nie było niczego, co by można przyrządzić na ciepło. Miałam niedużo czasu, bo musiałam za godzinę wyjść. Ale udało się...
Voila!
Zdjęcie zrobiłam niestety kilka sekund za późno, bo suflet zaraz po odkryciu trochę opadł. Smaku mu to nie ujęło jednak ani trochę.
Wykorzystałam przepis z KNEDLIK.blox.pl.
Składniki:
2 jajka,
125 ml gorącego mleka,
2 kopiaste łyżki tartego parmezanu,
sól
pieprz
szczypta gałki muszkatołowej
Jajka ubić z gorącym mlekiem, dodać starty ser, sól, pieprz i gałkę. Dokładnie wymieszać. Masę wlać do żaroodpornych foremek, przykryć je folią aluminiową i piec w kąpieli wodnej, w piekarniku nagrzanym do 160 stopni C przez 25-30 minut.
Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz